joi, 2 iulie 2009

Intrebari frecvente-Raspunsuri

Doare?
Nu atat de rau precum credeti. Veti simti o intepatura rapida si putina presiune pentru mai putin de o secunda. Depinde de locul unde faceti piercingul si de experienta celui care vi-l face.

De ce nu se anesteziaza zona?
Cu ajutorul anesteziei locale nu se poate face nimic, iar cea totala va va crea mai mult disconfort decat piercingul in sine. Tesutul injectat se contracta, iar astfel va fi imposibil de nimerit locul perfect.

Pot face piercingul cu ajutorul unui pistol?
Nu ! Deoarece foloseste un ac destul de neascutit si face gaura cu ajutorul fortei brute, asta cauzand durere si chiar o trauma. De altfel pistoalele nu pot fi sterilizate corespunzator existand riscul imbolnavirii.Cu pistolul se pot pune doar cercei in ureche.

Se poate infecta piercingul?
Daca piercingul se va infecta? Depinde de voi! Daca piercingul este facut bine, cercelul este adecvat tipului de piercing la care a-ti optat si sunt urmarite intructiunile de ingrijire pe toata perioada vindecarii sansa unei infectii este zero.

Din ce material trebuie sa fie facut cerceii pentru a nu crea probleme?
Pentru cei folositi in perioada de vindecare cei mai indicati sunt cei din otel inoxidabil (chirurgical), titan sau din aur masiv de 14 sau 18 carate. Nu trebuie purtati in perioada de vindecare cei din argint sau cupru, acestia provocand probleme serioase corpului, in special alergii.

Cat timp va dura perioada de vindecare?
Perioada de vindecare variaza in functie de tipul piercingului, de la persoana la persoana. Urmarind instructiunile de ingrijire intocmai si neatingand niciodata piercingul cu mainile murdare, veti putea micsora perioada de vindecare. Deasemenea tinand o dieta corespunzatoare si administrandu-va produse ce contin vitamina B si supliment de zinc veti ajuta vindecarea.

Cat timp voi putea tine cercelul scos astfel incat sa nu se astupe gaura?
Chiar si dupa perioada de vindecare, va mai dura ceva timp pentru ca pielea din interiorul piercingului sa fie pregatita pentru scoaterea zilnica a acestuia. Din momentul in care scoateti cercelul gaura va incepe sa se micsoreze, iar cat timp va dura pana sa se astupe va trebui sa experimentati, oricum niciodata nu fortati cercelul sa intre la loc, daca cumva gaura se suptiaza prea mult iar cercelul nu va intra usor mergeti la un specialist pentru a-l reintroduce.

Piercingul meu va porni detectoarele de metale?
Nu, in mod normal nu va porni detectoarele, asta se va intampla doar daca veti avea o concentratie mare de piercinguri intr-o zona sau purtati un cercel foarte mare.

Ar trebui folosite intotdeauna ace noi pentru piercing sau se pot steriliza cele vechi?
Acele pentru piercing se folosesc o singura data. Desigilarea acului trebuie facuta intotdeauna in fata voastra, daca acul este adus nesigilat, nu conteaza cand si unde s-a deschis, nu acceptati nici o scuza pur si simplu refuzati folosirea acestuia. Exista foarte multe boli grave, cum este SIDA, hepatita B sau C, care se transmit prin sange, si nu cred ca cineva si-ar dori sa capete aceasta boala.

Pot folosi un cercelul luat de la cineva?
Cel mai bine ar fi sa nu incercati !

Cate piercinguri imi pot face la o sedinta?
General vorbind, sa zicem 3. Depinde ce tip de piercing doriti, nivelul maxim de durere pe care il puteti suporta si deasemenea de conditia psihica.Pentru unii oameni unul este de ajuns, altii pot face chiar 4-5 intr-o singura sedinta fara probleme iar se vindeca cu bine.Cel care face piercingul trebuie sa fie destul de responsabil sa puna problema starii psihice a pacientului sau daca acesta ia medicamente.

Daca voi renunta la piercing imi va ramane cicatrice?
Da, dar in cele mai multe cazuri este atat de mica incat abia se observa.

Cum trebuie sa fie un salon de piercing?
In primul rand trebuie pusa problema igienii, totul trebuie sa fie foarte curat si dezinfectat pentru a preveni raspandirea unei boli, sunt foarte multe boli transmisibile prin intermediul sangelui, deasemenea procedurile, echipamentul obligatoriu sa fie sterile.

Ce riscuri sunt asociate piercingului?
In primul rand se pune problema bolilor transmisibile prin sange cum este hepatita(B sau C) si SIDA. Virusul hepatitei este foarte rezilient, se transmite usor de la persoana la persoana prin intermediul sangelui, lichidelor tesutului sau ser. Acesti virusi sunt atat de rezistenti incat in unele cazuri au rezistat pana la 8 ani in conditii de laborator.

Cum ramane cu tratamentul de ingrijire?
Clientii ar trebuie sa primeasca instructiuni (deobicei in scris) care sa-i ajute sa evite orice risc de infectie in perioada de dupa ce a fost facut piercingul. Citeste sectiune de ingrijire a piercingului.

O sa sangerez?
Orice ruptura in piele sangereaza, asta inseamna ca si unele piercinguri. Majoritatea piercingurilor nu sangereza deloc sau sangereaza foarte putin. Exista zone mai vascularizate unde tendinta de a sangera este mai mare, insa tot acestea sutn primele care se vindeca, deoarece in aceste zone corpul poate aduce substante nutritive si le poate prelua pe cele degradate prin intermediul sangelui astfel vindecarea este mai rapida. Alte zone cum este limba( care este destul de vascularizata si se vindeca repede) nu sangereaza deobicei, dar are tendinta de a se umfla, o parte normala a procesului de vindecare. Exista deasemenea zone care nu vor sangera deloc la inceput, insa mai tarziu da. Nu trebuie sa va alarmati, apasati cateva minute pe rana cu un servetel curat sau folositi comprese foarte reci. Piercingurile care sangereaza sau se umfla tind sa se vindece foarte repede insa incercati sa nu le face sa sangerea din nou dupa cicatrizare.

Ce fel de cercel ar trebui sa port?
In general pentru perioada de vindecare cel care va face piercingul trebuie sa va recomande cel mai potrivit cercel pentru tipul de piercing pe care il doriti. In general cercelul se alege in fuctie de anatomia fiecaruia si zona in care acesta doreste piercingul. Acesta trebuie sa fie destul de mare in perioada de vindecare, pentru a permite curatarea ranii si deasemenea trepuie tinut cont de faptul ca unele locuri se umfla.Deobicei cei in forma de inel se folosesc pentru : sprancene, sfarcuri, buric si pentru unele zone intime. Iar cele in forma de haltera sunt folosite oentru limba, buze, buric sau sprancene.

Unde sa-mi pun piercingul?
As putea spune ca daca mergeti la un salon, e cea mai buna optiun.Amintiti-va ca este corpul vostru si nu aveti o a doua sansa, da... este un ghinion daca capatati o infectie, insa daca luati SIDA nu se mai pune problema ghinionului, iar replica ‘nu o sa mi se intample mie ‘ nu o sa va mai linisteasca.

Vreau sa-mi pun un piercing dar sunt speriat /a!
Pana acum a-ti rezolvat cel mai importnt lucru, a-ti recunoscut ca sunteti speriati, frica este buna si normal, cred ca asta face piercing atat de special.Lucrurile pe care le puteti face pentru a scapa de aceasta teama sunt personal in sugestia mea este luati un prieten cu care sa incercati sa vorbiti, uitatnd de acest subiect, incercati sa va relaxati si in primul rand ganditi pozitiv si ganditi-va cat de bine veti arata dupa...
Parerea mea este sa nu lasati frica sa va impiedica sa faceti ce doriti, pentru ca viata esti si asa prea scurta si cu cat eviti mai mult cu atat te bucuri mai putin de ceva.

Ce este migrarea?
Migrarea inseamna miscarea cercelului afara din piele, in acelasi fel in care corpul are tendinta de a elimina orice obiect strain , forteaza cercelul sa migreze.Nu conteaza cat de bine este facut piercingul initial, migrarea acestuia tot are loc.
Cercelul in forma de bara migreaza mult mai putin decat cel circular, datorita formei si greutatii sale.